Lagere straf in Tielse moordzaak

De 57-jarige Klasina van L. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 14 jaar voor de moord op haar echtgenoot Guus Völker in 2012 in het Gelderse Tiel. In eerste aanleg werd de vrouw veroordeeld tot 16 jaar. Van L. ontkent tot op de dag van vandaag iets met de dood van haar man te maken te hebben.

Guus Völker werd in de nacht van 19 op 20 oktober 2011 dood aangetroffen in zijn woning in het Gelderse Tiel. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht nadat hij daarvoor met een hard voorwerp een klap op zijn hoofd heeft gehad.

De rechtbank veroordeelde Klasina van L. tot een celstraf van zestien jaar, maar het hof haalt daar twee jaar vanaf. De advocaat-generaal eiste twee weken geleden zestien jaar voor moord. 

'Het hof heeft bij de bepaling van de straf onder meer gelet op de straffen die in andere, enigszins vergelijkbare zaken in de laatste jaren zijn opgelegd en neemt bij de strafoplegging tevens in aanmerking dat verdachte niet eerder is veroordeeld terzake van strafbare feiten. Daarnaast houdt het hof, evenals in eerste aanleg de officier van justitie heeft gedaan bij de formulering van zijn eis, rekening met het feit dat verdachte zeer ongelukkig was in haar huwelijk en dat er sprake is van een zeer gekrenkte vrouw. Dit rechtvaardigt uiteraard geenszins haar daad, maar het maakt wel dat de straf van het hof lager zal zijn dan de straf die de rechtbank heeft opgelegd', aldus het hof in Arnhem.

Lees ook:

Uit de hand gelopen inbraak of moord?

Pleegde 'de kameleon' een Tielse moord?

Verdachte moord Völker blijft ontkennen