Lagere straffen in ontvoeringszaak

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag één van de vermeende ontvoerders van coffeeshophouder Saïd Faggouss vrijgesproken. Het gaat om de Joegoslaaf Dragan B. Twee anderen uit het voormalige Joegoslavië, Dalibor G. en Dragan V., zijn wel veroordeeld, tot ieder zes jaar cel. Hamid el H. is ook veroordeeld. Hij heeft Faggouss maandenlang in slechte omstandigheden geboeid gehouden, onder meer in een villa in Maasmechelen (B). El H. kreeg vijf jaar gevangenisstraf.

Faggouss is op 8 december 2009 met grof geweld en zware bedreiging van automatische wapens uit zijn coffeeshop Goed Goed aan de Churchilllaan in de Rivierenbuurt weggetrokken. Op 23 maart 2010 wist hij te ontsnappen. De rechtbank rekent de zware omstandigheden en de bedreigende situatie waar het slachtoffer aan is onderworpen de verdachten zwaar aan.

Een vierde verdachte Joegoslaaf wacht nog een proces.

De rechtbank straft de Joego’s lager dan geëist. De rechtbank acht hen niet schuldig aan het gevangenhouden maar wel aan de ontvoering. Het Openbaar Ministerie eiste straf voor beide delicten. El H. is alleen gestraft voor het gevangenhouden.

Hier is het vonnis van de vrijgesproken Dragan B. Hier eerdere berichten over de Faggouss-kidknap