Lamp tegen agressieve burgers

De politie krijgt waarschijnlijk de beschikking over een een lamp met een extreem intense lichtbundel waarmee verdachten kunnen worden verblind. Aldus De Telegraaf. Minister Opstelten van Justitie laat de commissie die gaat over de bewapening van de politie het middel bestuderen. In de beoogde lamp wordt een pepperspray ingebouwd.

De bedoeling is agressieve verdachten direct enige tijd te kunnen uitschakelen zonder hen blijvend letsel toe te brengen.

Bij de LAPD in Los Angeles zorgde de Tigerlight voor aanzienlijke afname van agressie tegen agenten.

Geweld tegen politie komt geregeld voor. Politievakbonden eisen maatregelen. Vorig weekeinde zijn agenten in Kollum, Bolsward en Bergeijk mishandeld door agressieve cafébezoekers.

De lamp heeft een busje pepperspray in het handvat.

‘Omdat de lamp die een intensiteit van 600 lumen heeft geen blijvend letsel veroorzaakt kan hij ook sneller worden gebruikt dan een vuurwapen. Bovendien kunnen belagers op afstand worden gehouden, waardoor het risico van het afpakken van het vuurwapen, zoals vorig jaar in Baflo met de tragisch dood van een agent tot gevolg, tot een minimum kan worden beperkt”, zegt de importeur van wapen in De Telegraaf.

Voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politiebond is enthousiast. ‘Alle middelen die de veiligheid van onze mensen op straat verhogen, juich ik toe. Alleen moeten we ervoor waken dat een diender niet met een heel wapenarsenaal loopt en hij niet aan het twijfelen slaat welk wapen te moeten gebruiken.’

Reclamefilmpje dat propageert dat iedere vrouw in de VS Tigerlight in de handtas zou moeten hebben.

{youtube}HLmpGREuRsI{/youtube)