Landelijk opererende auto-inbrekers willen alleen BMW’s

Volgens de politie is de afgelopen maanden door het hele land een groep auto-inbrekers actief geweest die het speciaal gemunt hadden op BMW’s. Vrijdag zijn er in Rotterdam twee 29-jarige mannen uit Litouwen aangehouden die hiervan worden verdacht.

Gat in het dak

De inbrekers gaan op een bijzonder manier te werk. Om het alarm uit te schakelen, knippen ze met een ijzerschaar een gat in het dak. Daarna tikken ze een ruitje in om het portier te openen, om tot slot vooral airbags en de radio-navigatieschermen uit de auto te stelen.

De Dienst Infrastructuur van de landelijk eenheid van de politie draait een onderzoek naar deze landelijk opererende daders. Tijdens dit onderzoek kregen agenten zicht op een auto die mogelijk betrokken was bij de inbraken.

Best

In de nacht van donderdag op vrijdag zag de politie dat de inzittende van die auto in Best uit zijn auto stapte en de wijk in liep. Toen hij terugkwam had hij een tas met spullen bij zich. De man werd gevolgd en op het moment dat hij een woning in Rotterdam wilde betreden werd hij aangehouden. In zijn auto vond de politie een verborgen ruimte waarin inbrekerswerktuigen en een radio-navigatiescherm werden aangetroffen.

De auto en de goederen werden in beslag genomen. Later die ochtend is in Best een aangifte opgenomen van de eigenaar van een BMW van wie de auto op de bekende wijze werd opengebroken en het radio-navigatiesysteem gestolen.

Belgische kentekenplaten

In de woning die de verdachte wilde betreden werd nog een man uit Litouwen aangehouden. In de woning zijn zes telefoons, enkele laptops, twee navigatieapparaten, enkele Belgische kentekenplaten, en enkele bigshoppers met vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen.