Landelijk Skimmingpoint te laat?

De politie is zoals u weet hard aan het werk om de burger te beschermen. En de politie heeft ook nog steeds een ruim budget dat aan de meest uiteenlopende zaken wordt besteed. Zo is het goed om te weten dat de nieuwe dierenpolitie nu al resultaat laat zien. En net nu het aantal skimgevallen drastisch aan het dalen is, zegt de Nederlandse Vereniging van Banken, wordt er een Landelijk Skimmingpoint ingezegend.

Bij het Skimmingpoint gaat een negenkoppig team aan de slag met informatie over skimmen, het kopiëren van bankpassen. 

Erik Akerboom, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, gaat op 1 december het startsein geven voor de officiële lancering van het Landelijk Skimmingpoint.

Op het Landelijk Skimming Point in Breda komt alle Informatie over skimming op één centrale plek bij de Nederlandse politie bij elkaar.

Betaalpassen hebben in Nederland nu allemaal een ingebouwde chip en de oude pinautomaten zijn bijna nergens meer in gebruik. Net nu de burger dacht dat door ‘het nieuwe pinnen’ de skimmers definitief richting Roemenië en het jaar 2005 waren teruggedrongen zetten: de Electronic Crimes TaskForce (ECTF) van het KLPD, het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer (IBGW), de Bovenregionale Recherches Zuid-West en Zuid-Nederland en Europol, het Openbaar Ministerie en Equens afdeling Fraud Control het offensief in.

U ziet: bij de rijksoverheid is uw belastinggeld wat skimming betreft goed besteed. Is het nieuwe skimmen misschien toch schadelijker dan bekendgemaakt?

Aan de andere kant: nog steeds is niet bekend wat precies de schade is die banken lijden door phishing-fraude en evenmin is duidelijk wat de banken doen ter bestrijding van die fraude, noch hoeveel de consument hiervoor betaalt in de tarieven.