Lange celstraffen Spaanse Hells Angels

Een rechtbank in Valencia heeft negen leden van de Hells Angels veroordeeld tot een gezamenlijke celstraf van 67 jaar voor doodslag op een notaris in de provincie Torrevieja in 2009. De straffen varieerden van zes maanden tot 26 jaar. Andere delicten die de rechters bewezen achtten waren drie gewelddadige berovingen en wapenbezit. Verder zijn enkele verdachten veroordeeld voor poging tot moord op een vader van één van hen.

Erfenis

Eén van de bikers heeft toegegeven een dodelijk schot te hebben afgevuurd op de 54-jarige notaris en daarbij een bareigenaar te hebben verwond. De poging tot moord op de vader van één van de verdachten was om een erfenis te bemachtigen, zo vond de provinciale rechtbank bewezen. De aanslag mislukte omdat het pistool dat werd gebruikte weigerde.

Buikschot

De rechtbank wees de eis van het Openbaar Ministerie af om de Hells Angels als criminele organisatie te veroordelen. Wel vond de rechtbank dat de groep opereerde als een criminele organisatie. Een Hells Angel uit Ibiza werd veroordeeld tot 26 jaar cel voor de moord en beroving. Hij was met mededaders binnengedrongen in het huis van de notaris en schoot hem tijdens een worsteling in de buik waaraan de man later overleed.