Lange celstraffen voor vechtpartij station

Twee broers van 25 en 20 jaar uit Voorburg moeten 3 en 2,5 jaar (waarvan een half jaar voorwaardelijk) de cel in, omdat ze op zondagmiddag 8 november op station Laan van NOI in Den Haag een 25-jarige man in elkaar hebben geschopt en geslagen.

De vechtpartij ontstond nadat de oudste broer werd aangesproken omdat hij luid telefonerend over het perron liep. Daarop begon hij met stenen te gooien naar een vrouw op het tegenoverliggende perron. Een steen raakte een abri waarin het latere slachtoffer zat. Na een woordenwisseling renden de broers met twee andere mannen dat perron op en ontstond een vechtpartij. Daarbij werd het slachtoffer geschopt en geslagen, onder meer tegen het hoofd toen hij op de grond lag. Aan de agressie hield hij ernstig, waarschijnlijk blijvend letsel over aan zijn oog.

Totaal gebrek aan respect

Volgens de rechtbank mag het slachtoffer van geluk spreken dat hij nog leeft. ‘De daders hebben blijk gegeven van een volstrekt gebrek aan respect voor het leven van een ander.’ Behalve de aanzienlijke celstraf moeten de daders zich van de rechtbank verplicht laten behandelen voor hun agressie en moeten zij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Hier het vonnis.