LAPD zoekt slachtoffers seriemoordenaar

De politie in Los Angeles heeft 160 foto’s online gezet van zwarte prostituees die mogelijk zijn vermoord door een seriemoordenaar. De foto’s zijn gevonden in het huis van de verdachte. De LAPD wil nu checken of hij deze vrouwen misschien om het leven heeft gebracht. De 57-jarige oud-werknemer van een garagebedrijf werd in juli aangehouden nadat DNA hem in verband bracht met tien moorden op vrouwen tussen 1985 en 1988 en 2002 en 2007.

 

Lonnie Franklin Jr. wordt ervan verdacht de Grim Sleeper te zijn die alleen zwarte straatprostituees vermoordde en ze daarna dumpte in vuilnisbakken of stegen.

De slachtoffers werden meestal misbruikt, mishandeld en doodgeschoten. Alle slachtoffers kwamen uit South Central, het overwegend door zwarten bevolkte stadsdeel waar Franklin zelf ook woonde. Het onderzoek heeft meer dan 25 jaar geduurd.

De bijnaam Grim Sleeper komt door de nog onopgeheldere pauze tussen de moorden: van 1988 tot 2002.

Franklin liep bij toeval tegen de lamp door een “familie”-DNA-match. Zijn zoon moest in een ongerelateerde zaak DNA afstaan die bleek overeen te komen met DNA gevonden op slachtoffers uit de jaren tachtig.

In het appartement zijn duizenden foto’s en vele videobanden gevonden van vrouwen. De politie heeft een selectie gemaakt van foto’s van vrouwen die ze niet hebben kunnen identificeren en die mogelijk door Franklin zijn vermoord. Hier zijn de closeups.

De politie wordt overspoeld door telefoontjes van vrouwen die zeggen nog in leven te zijn.

Franklin zelf ontkent de moordenaar te zijn. In januari begint zijn proces.

Met dank aan Sueme.

{youtube}Q5qocrQuEDs{/youtube}