‘Lau G. bekent dubbele moord in cel’

Lau G., die sinds kort weer in de cel zit voor de dubbele moord op twee mannen die vermoedelijk zijn wietkwekerij wilden beroven, heeft tegen een medegevangene gezegd dat hij de moorden heeft gepleegd. Dat meldt De Telegraaf zaterdag op basis van 'welingelichte bronnen'. De medegevangene zou met de informatie naar de recherche zijn gestapt.

Uit de verklaring blijkt dat G. zijn medegevangene alle details over de moorden op Fouad Bendalla (23) en Karim Fourkour (19) hebben verteld. De twee slachtoffers hebben waarschijnlijk bij de wietkwekerij van G. en zijn vriend Geert G. (39) ingebroken. Ze worden sinds 2006 vermist.

No Surrender

Geert-Jan Knoops en Marcel Heuvelmans, de advocaten van Lau G., hebben aan De Telegraaf bevestigd dat er 'inderdaad een en ander over rde nieuwe getuigenverklaring moet worden uitgezocht'.

Crimesite meldde vorige week dat Lau G. president is van een Limburgse chapter van de motorclub No Surrender, ondanks dat G. al lange tijd met de moorden in verband werd gebracht. 'Lau heeft mij een keer benaderd en hij is op meerdere clubavonden geweest. Dat bevalt goed', vertelde Klaas Otto, de grote baas bij No Surrender. 'Ik kijk niet naar het verleden van een persoon. Ik kijk naar de toekomst.'

Lichamen niet gevonden

Een aantal dagen na het bericht werden Lau G. en Geert G. opgepakt vanwege 'nieuwe feiten en omstandigheden die hier aanleiding toe geven'.

Het is nog niet duidelijk wat er met Bendalla en Fourkour is gebeurd. Hun lichamen zijn nooit gevonden, maar in het huis waar ze volgens bekenden zouden inbreken werden sporen van geweld en een grote plas bloed gevonden. Mogelijk zijn de twee door een stil alarm verraden en ter plekke doodgeschoten.