Lau G. bij veroordeling geen president

Als Lau G. bekent of veroordeeld wordt in de zaak rondom de vermoorde Marokkanen, dan wordt hij geen president van het No Surrender chapter in Venlo. Dit heeft de hoogste baas van de motorclub, Klaas Otto, laten weten.

De politie heeft Lau G. toevalligerwijs op de dag dat hij president zou worden van de afdeling in Venlo opnieuw opgepakt in deze zaak.

Einde verhaal

Tegen Otto heeft G. in een eerder stadium ontkend iets te maken te hebben met de moord. Otto: ‘Als blijkt dat hij tegen mij gelogen heeft, dan is het einde verhaal.’ Toch heeft hij naar eigen zeggen geen reden om te twijfelen aan de verklaring van G.. ‘We weten nog heel weinig, het kan ook zijn dat er een andere schuldige aangewezen wordt.’

Infiltrant

Misdaadjournalist Peter R. de Vries schoof woensdagavond aan bij het programma RTL Late Night. Hier opperde De Vries de mogelijkheid van een infiltrant die informatie bij G. los zou hebben geweekt in een gevangenis in Duitsland. De Vries hierover: ‘Het zou me niet verbazen als Justitie een infiltrant in de gevangenis daar heeft geplaatst.’ Dit komt volgens hem vaker voor: ‘Zo iemand laten ze goed aanpappen met hem, ze laten de infiltrant meestal zelf ook wat opbiechten.’ Of er daadwerkelijk een infiltrant gebruikt is, zal tijdens de rechtszaak blijken.

Chapter South Side

Doordat het chapter South Side in Venlo nog niet officieel geïnstalleerd is en door het vastzitten van de beoogde president maar niet van de grond komt. Is woensdag het tweede chapter in Limburg opgericht, Shqiponjat in Geleen. Binnenkort krijgen zij de motorhesjes uitgereikt. Aangezien dit nog een aspirant-chapter is, heeft de afdeling nog geen clubhuis in Geleen.