Lau G. deed zelfmoordpoging

Lau G. heeft in de gevangenis zelfmoord proberen te plegen door zijn polsen door te snijden. Toen medeverdachte Geert G. later werd geconfronteerd met delen uit de afscheidsbrief die Lau G. voorafgaand aan de mislukte zelfmoordpoging had geschreven, heeft hij de plaats aangewezen waar Karim Fourkour en Fouad Bendella begraven waren. Dat meldt dagblad De Limburger zaterdag.

Beeld: L1

De politie houdt er volgens de krant rekening mee dat Lau G. zich opzettelijk voordoet alsof hij suicidaal is, zodat hij naar een gevangenisziekenhuis zou worden overgebracht. Daar zou het gemakkelijker zijn om te ontsnappen. G. werd na zijn zelfmoordpoging overgebracht naar Krimpen aan den IJssel en werd snel daarna vastgezet in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Eerder werd al bekend dat Lau G. de moord op Fourkour en Bendella had opgebiecht tegen een medegevangene. De twee slachtoffers zouden zijn wietkwekerij hebben willen beroven en werden betrapt. Jarenlang waren de twee vermist en was onduidelijk wat er precies met ze gebeurd was. De enige aanwijzing waren sporen van een grote plas bloed in het huis waar ze de wietkwekerij wilden beroven.

Toen Geert G. met de afscheidsbrief en de bekentenis tegen de medegevangene werd geconfronteerd, zou hij de plaats waar de twee waren begraven hebben aangewezen. De lijken werden eerder deze maand gevonden.