Lau G. langer vast in moordzaak

Lau G., president van het Limburgse chapter van motorclub No Surrender, en Geert G. blijven nog zeker drie maanden vastzitten in het onderzoek naar een dubbele moord in Venray. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten. Marcel Heuvelmans, advocaat van G., wilde zijn cliënt vrij krijgen vanwege een vormfout door het Openbaar Ministerie (OM).

Lau G. werd begin april samen met medeverdachte Geert G. aangehouden in het onderzoek naar de moord op Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19) in 2006 in Venray.

De twee Limburgers zijn al langer verdachten in deze moordzaak en hebben vaker vastgezeten. Nu zou er een nieuwe getuigenverklaring zijn die de betrokkenheid van Lau G. en Geert G. zou ondersteunen. Lau zou tegenover een medegedetineerde hebben verklaard dat hij de moorden heeft gepleegd.

Volgens de rechtbank bestaat er vluchtgevaar en andere mensen zouden in gevaar kunnen komen als de verdachten in vrijheid worden gesteld. Dat zou blijken uit het onderzoek. De rechtbank heeft vrijdag ook besloten dat er nog acht getuigen worden ghoord in deze zaak.