‘Lau G. liet mogelijke getuigen volgen’

Lau G. (foto) heeft in 2007 vijf bekenden van hem laten volgen om te achterhalen wie zich als getuige bij de politie had gemeld in de dubbele moordzaak waarin hij nu terecht staat. De getuige verklaarde dat Lau G. in 2006 Karim Fourkour en Fouad Bendella had doodgeschoten.

Dat zei medeverdachte Geert G. (geen familie) vrijdag voor de rechtbank in Maastricht. De twee verdachten beschuldigen elkaar ervan de dubbele moord te hebben gepleegd. De mannen kwamen om het leven toen ze een wietkwekerij wilden beroven die in een pand van Lau G. was gevestigd.

Loods in brand steken

Volgens Geert G. regelde Lau G. dat de vijf mogelijke verraders werden gevolgd. Zodra een van hen naar het politiebureau zou gaan, wist hij wie een verklaring over hem had afgelegd. Geert G. zou Lau G. die zomer in Kroatië hebben opgezocht om te vertellen dat ze er niet achter waren gekomen wie de getuige was.

Volgens Geert G. wilde Lau G. na de moord de loods waar de moord werd gepleegd, in brand steken om sporen te wissen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd omdat er te veel politie in de buurt was. Uiteindelijk vond de politie sporen van een grote plas bloed. De lichamen van de slachtoffers werden vorig jaar pas opgegraven.

Uren met lijken rondrijden

Lau G. kon niet reageren op de beschuldigingen van zijn medeverdachte, hij kwam om medische redenen niet naar de rechtszaal.

Eerder deze week verklaarde Geert G. al dat hij samen met Lau G. urenlang met de lijken heeft rondgereden, voordat ze een geschikte plek hadden gevonden om ze te begraven. De lijken werden eerst naar een loods in Tegelen gebracht, aldus G., en daarna zijn ze begraven in een bos in Arcen.

Lees ook:

Lau G. bedreigde officier van justitie

Meineed-verdenking tegen ex van Lau G.

Verdachten ruziën: wie vermoordde Marokkanen?