Lau G. president nieuw chapter No Surrender

Motorclub No Surrender opent komende dinsdag een nieuw chapter in Limburg. De president van de Limburgse afdeling wordt Lau G., verdacht van een dubbele moord in Venray. Dat heeft Klaas Otto tegenover Crimesite bevestigd. Een aantal weken geleden werd de hele Limburgse afdeling van No Surrender opgeheven.

Door @Michael de Hoogh

Lau G. is geen onbekende in de misdaadwereld. De Limburger wordt door justitie in verband gebracht met de dubbele moord op Fouad Bendella en Karim Fourkour in 2006. De rechtszaak is nog steeds in behandeling bij de rechtbank in Roermond.

Toekomst

Volgens Klaas Otto, de grote baas bij No Surrender, is er al langer contact tussen hem en Lau G. 'Lau heeft mij een keer benaderd en hij is op meerdere clubavonden geweest. Dat bevalt goed. Ik kijk niet naar het verleden van een persoon. Ik kijk naar de toekomst', aldus Otto vanuit Spanje, waar hij ook werkt aan uitbreiding van zijn club.

Inwijding

Dinsdag wordt de inwijding van de nieuwe president van het chapter in Limburg officieel gevierd. 'Laten we eerlijk zijn. De afdeling in Limburg is al twee keer geflopt. Dat gaat niet nog een keer gebeuren', zegt Otto. Hij doelt daarmee op het gebeuren rond ex-No Surrender Harrie Ramakers. Die is onlangs samen met de hele groep uit de motorclub gezet en overgestapt naar de Bandidos.