Lau G. uit No Surrender gezet

De van een dubbele moord verdachte Lau G. is uit de motorclub No Surrender gezet. G. zou president van een chapter in Limburg worden zodra hij weer vrij zou komen, maar de hoogste baas van de motorclub, Klaas Otto, heeft G. uit de club gezet. Otto wil niets meer met de moordverdachte te maken hebben, zegt hij tegen de Limburgse zender L1.

Lau G. zit vast voor de moord op twee Marokkanen in Venray, die sinds 2006 vermist waren. Afgelopen jaar werden de lichamen van de twee gevonden op een stuk land dat van G. was geweest. Een medeverdachte had eerder al een verklaring over G. afgelegd.

G.: 'Niet geschoten, wel aanwezig'

Lau G. had al enkele keren vastgezeten voor de moord, maar mocht desondanks president worden van een chapter van No Surrender. Wel werd daarbij vermeld dat als hij veroordeeld zou worden of een bekentenis zou afleggen, hij uit de club zou worden gezet. Inmiddels heeft G. gezegd dat hij wel bij de moord aanwezig was, maar niet heeft geschoten.

Hele chapter opgeheven

Volgens Lau G. zou zijn medeverdachte Geert G. (geen familie) de mannen hebben vermoord. Maar Klaas Otto wil nu toch af van G., omdat hij is gaan praten. Dat is een opvallende wending, omdat Otto eerder had gezegd dat zodra G. vrij zou komen, hij 'van ons' zou zijn.

De hele afdeling van No Surrender in Venlo, waarvan G. president zou worden, is opgeheven. Het chapter zou vooral bestaan uit vrienden en bekenden van G.