Leden Adams Family mogelijk in Nederland

Scotland Yard heeft vrijdag foto’s verspreid van Patrick Adams en zijn vrouw Constance. De twee bevinden zich mogelijk in Nederland of Spanje. Patrick Adams is een telg van de laatste klassieke Londense crime families. Zijn broer Terry Adams wordt gezien als de Godfather van Noord-London.

Aanslag

De 59-jarige Patrick en de 54-jarige Constance worden onder meer verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in het noorden van Londen in december 2013. In Wyclif Street in Islington werd op 22 december 2013 een man in zijn borst geschoten in zijn auto. Hij overleefde de aanslag.

Invallen

Getuigen hebben over de schietpartij in Islington tegen de politie verklaard dat het slachtoffer in zijn zwart BMW-sportwagen zat toen een man en een vrouw op hem afliepen waarna hij werd doodgeschoten. De bekendmaking van het Europese arrestatiebevel tegen Adams en zijn vrouw komt een maand nadat de Britse politie invallen deed in 25 panden in een onderzoek naar verdachten uit de Adams-groepering. Daarbij zijn bijna 300.000 pond in in cash, designer horloges, een pistool,  shotguns en andere wapens in beslag genomen.

A-team

Terry zijn broers Sean (“Tommy”) en Patrick kwamen bovendrijven in de jaren tachtig in Clerkenwell, Noord-Londen. Ze worden in verband gebracht met grootschalige import van drugs, afpersingen, fraudes en met 25 liquidaties. Het ‘A Team’, zou connecties hebben met Russische en Colombiaanse groepen. Terry Adams is de oudste van 11 kinderen van Iers-katholieke ouders. Terry Adams zit sinds 2007 in de gevangenis voor witwassen. Hij kreeg vrijspraak voor drugshandel. Hij zal naar verwachting binnen een paar jaar op vrije voeten komen.