Leden Camorra-clan aangehouden aan de Costa del Sol

De Spaanse Guardia Civil en de Italiaanse Carabinieri hebben aan de Costa de Sol een groep verdachten van de Italiaanse Camorra gearresteerd in verband met grootschalige hasjhandel en geweldsmisdrijven.

Rippen

Het gaat om leden van de clan Marranella. De Guardia Civil zegt dat de verdachten zich bezig hielden met het organiseren van rippen, gijzelingen en afpersingen. De hasjtransporten hadden Rome als bestemming.

In Spanje zijn 14 mensen aangehouden en nog zeven anderen verdacht. Er is een halve ton hasj in beslag genomen, naast onder meer zes dure auto’s. Behalve in Spanje waren er invallen in Italië en Frankrijk en er is in totaal ter waarde van enkele miljoenen euro aan onroerend goed in beslag genomen. In Italië zijn 42 mensen aangehouden.

Britse criminelen

Volgens de Guardia Civil werkte de Camorra-clan samen met een groep Britse criminelen uit de omgeving van Gibraltar. De meeste hasj werd niet zelf ingevoerd maar gestolen van andere drugshandelaren.

In 2018 zou de groep twee Italianen hebben ontvoerd en gegijzeld en waren er plannen om een Spaanse drugshandelaar te ontvoeren. De Italianen werdne op klaarlichte dag in Manilva van de straat geplukt. De ontvoering van de Spanjaard ging niet door omdat het tot een schietpartij kwam met diens handlangers.

Campers

De groep liet hasj over de weg naar Italië vervoeren in campers waarbij een man en een vrouw zich voordeden als toeristen.

De aangehouden verdachten zijn Spaans, Italiaans, Brits, Dominicaans en Roemeens. Tegen sommige verdachten loopt een internationale signalering.

De leiding van het netwerk bestond volgens de Guardia Civil uit drie Italianen, een vader en twee zoons, die woonden aan de Costa del Sol. De “Marranella” worden gerekend tot de onderwereld van Rome.