Leden Hells Angels opgepakt na vondst 100 kilo speed (UPDATE)

In een onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen hebben politie en het Openbaar Ministerie maandag zeven personen aangehouden. Daarbij zit een lid van de Hells Angels Harlingen, een lid van de Hells Angels Finland en een lid van de Red Devils in Leeuwarden.

100 kilo speed

De aanhoudingen volgden nadat een partij harddrugs door de politie werd onderschept. De lading drugs was onderweg naar Finland en werd voor de grens met Duitsland onderschept. Het gaat om ongeveer 100 kilo amfetamine met een geschatte straatwaarde (in Finland) van 700.000 euro.

Verdenkingen

Sommige verdachten werden door een arrestatieteam aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en zitten momenteel in beperkingen. Deze personen worden verdacht van internationale handel in harddrugs, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Op diverse locaties in Friesland – onder meer in Leeuwarden en Harlingen – en in Finland zijn doorzoekingen verricht. Zo’n 170 politiemedewerkers en Defensie-personeel zijn bij de actie ingezet.

Langlopend onderzoek

De aanhoudingen zijn het resultaat van een langlopend onderzoek door de regionale recherche en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland. Het onderzoek richtte zich op handel in amfetamine vanuit Friesland naar Finland. Het onderzoek wordt voortgezet. De recherche verwacht meer verdachten aan te houden.

Het bestuur van de Hells Angels North Coast zegt zich te distantiëren van de activiteiten van de clubgenoot. Als zou blijken dat de man inderdaad schuldig is dan is uitsluiting ‘een voor de hand liggende sanctie’, aldus de club.