‘Leden Hells Angels vaak geen motor’

De Belgische politie maakt zich zorgen over het grote aantal nieuwe leden van motorclub Hells Angels dat niet eens in het bezit is van een rijbewijs, laat staan een motor. 'Zij willen via de bendes infiltreren in criminele organisaties', zegt Rudi Schellingen, hoofd van de recherche bij de Genkse politie, in Het Laatste Nieuws. 

De Hells Angels hebben sinds kort een derde officiële chapter in het Limburgse Tongeren geopend om zich voor te bereiden op de komst van rivaliserende motorclubs Satudarah en No Surrender uit Nederland, schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens Rudi Schellingen hebben veel van de nieuwe leden van motorclub Hells Angels hele andere bedoelingen. 'Vroeger leefden de clubleden voor de passie van hun motor en de vriendschap. Nu hebben velen zelfs geen rijbewijs, laat staan een eigen motor. Zij willen via de bendes infiltreren in criminele organisaties', aldus Schellingen in Het Laatste Nieuws.

Verder zegt het hoofd van de recherche: 'Als je vroeger Hells Angels en Outlaws in een café dropte, was de spanning even te snijden, maar al snel babbelden ze over hun Harley-Davidson. Dat is vandaag helemaal anders.'