Leden MC verdacht van afpersing en woningoverval (UPDATE)

Voor de rechtbank in Utrecht heeft het Openbaar Ministerie tot negen jaar cel geëist tegen zeven verdachten terecht voor een zeer gewelddadige afpersing en/of een woningoverval op 13 september 2015 in Lopikerkapel.

Sieraden

Daar verrasten twee indringers een echtpaar en hun 13-jarige zoon in hun chalet aan het Kapelsepad. RTV Utrecht berichtte dat de overvallers het gezin vastbonden en de man een pistool tegen zijn hoofd zetten. Hij werd geslagen en geschopt. De daders vroegen toegang tot de kluis maar die was er niet. Uiteindelijk gingen de overvallers er met sieraden en een portemonnee vandoor. In augustus vorig jaar zijn verdachten Roy van S. en Melvin K. aangehouden. De derde verdachte Camilla S. zou de spullen hebben geheeld.

Loods

Samen met vijf andere verdachten worden de mannen ook verdacht van van een zeer gewelddadige afpersing in een loods in Benschop. In verband met het lopend onderzoek naar de woningoverval kwam de politie ook deze afpersing op het spoor en liepen er al telefoontaps.

Een slachtoffer is geheel in elkaar geslagen voor een bedrag van 1.000 euro die hij schuldig zou zijn voor een beveiligingsklus. Roy van S. sloeg, zegt het slachtoffer, hem keer op keer van zijn stoel. Een andere verdachte zette een pistool op de knie van de man en er werd een bijl tegen zijn voet gehouden. Hij moest ook urine drinken. Uiteindelijk raakte hij bewusteloos. Hij kreeg uiteindelijk een flesje urine over zijn gezicht gegoten.

NFI

In getapte gesprekken wordt over een afpersing gepraat. De politie beschikt over een telefoontap van een verdachte waarop deze zegt: ‘ik zweer het, ik ga hem martelen.’ NFI vond in clubhuis bloedsporen van slachtoffer.

Plaats van handeling was het clubhuis van MC Catervarius, dat inmiddels is gesloten door de burgemeester. De politie vond bij een inval een document waar ze uit opmaakte dat leden van de club een eed afleggen om nooit met politie of justitie te praten. De verdachten beriepen zich voor de rechtbank op hun zwijgrecht.

Het slachtoffer eist een schadevergoeding van 30.000 euro. Hij lijdt aan ernstige PTSS door de gebeurtenis.