Leden Satudarah opgepakt in Spanje

Twee Nederlandse leden van de motorclub Satudarah zijn aangehouden in de Spaanse stad Malaga. De twee reden in een auto die een paar maanden geleden was gestolen in Nederland. De papieren van de auto waren vervalst. Ook zat er een andere kentekenplaat op de auto.

Satudarah was de eerste MC dat vaste voet aan de grond kreeg in Spanje, met zes chapters in Catalonië, Madrid, Galicië en Andalusië. De leden zouden voornamelijk de Nederlandse nationaliteit hebben.

De Spanjaarden houden leden van Satudarah in de gaten omdat ze actief zouden zijn in de autohandel, waar geld in wordt witgewassen. Hoewel Satudarah een relatief kleine club in Spanje is, zijn ze volgens de Spaanse politie prominent aanwezig. Ze zouden bereid zijn veel verder te gaan dan andere motorclubs als het gaat om het exploiteren van prostitutie en drugshandel.

Ook andere motorclubs met een link naar Nederland worden goed in de gaten gehouden. Vorige maand werd een Nederlander opgepakt die de winst van de handel in coke zou witwassen. De cocaïnehandel zou onder leiding staan van de vice-president van de Hells Angels in Antwerpen. De drugs werd ingevoerd met behulp van medewerkers in de haven van Rotterdam en die van Antwerpen.