Leden Satudarah opgepakt om drugslab

Twee leden van het Tilburgse chapter van Satudarah zijn maandag in Amsterdam opgepakt voor betrokkenheid bij het runnen van een drugslab in Schagen. Het lab werd maandagochtend aangetroffen in ’t Zand in de gemeente Schagen. In totaal zijn er vijf verdachten aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet en/of betrokkenheid bij het synthetische drugslab.

Werkend drugslab

Maandagochtend is het werkende synthetische drugslab ontdekt in een pand in het buitengebied van de gemeente Schagen. In het lab bevonden zich duizenden liters chemicaliën die worden gebruikt bij het vervaardigen van synthetische drugs. De bewoner van het pand en een andere verdachte werden in ’t Zand aangehouden. Later op de dag werden drie verdachten, waaronder de twee Tilburgers en een man uit Purmerend, aangehouden in Amsterdam.

De aanhoudingen en vondst komen voort uit een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het OM Zeeland-West-Brabant in samenwerking met de politie-eenheid Noord-Holland en Amsterdam en het OM in Noord-Holland en Amsterdam.

 De verdachten worden later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.