Leden supportclub Hells Angels in wapenzaak

Vrijdag stonden vier leden van motorclub “Alcatraz Wanted” terecht bij de rechtbank op Schiphol op verdenking van verboden wapenbezit. Het Openbaar Ministerie eist straffen tot 1,5 jaar.

Zwolle

De zaak is het gevolg van een aanhouding in de nacht van 3 op 4 maart 2016. Agenten signaleerden een auto die op de A9 opvallend rijgedrag vertoonde. Ter hoogte van Badhoevedorp zette de politie de auto ter controle aan de kant. De vier inzittenden bleken bekenden van de politie en lid van motorclub Alcatraz Wanted, een supportclub van de Hells Angels. De bijrijder van de auto, een 30-jarige man uit Zwolle, was de president van Alcatraz Wanted.

Pistoolmitrailleur

Tijdens de doorzoeking van de auto werd in de achterbak een pistoolmitrailleur met geluidsdemper aangetroffen. Bij vervolgonderzoek in twee woningen werden nog een vuurwapen en munitie in beslag genomen. De officier van justitie eiste gevangenisstraffen variërend van 1 tot  1,5 jaar cel geëist.

Zij acht bewezen dat allevier de inzittenden van de auto wisten van de aanwezigheid van de pistoolmitrailleur met demper. De president van Alcatraz Wanted wordt daarnaast ook verdacht van bezit van het wapen en de munitie die in zijn woning in Zwolle zijn aangetroffen. Tegen hem is de hoogste straf geëist.

Een 31-jarige man uit Ede die achterin zat wordt ook verdacht van het bezit van amfetamine.

Zie ook:

MC’ers Alcatraz Wanted opgepakt (VIDEO)