Lee Vu blijft nog even vrij

De 24-jarige Lee Vu uit Apeldoorn blijft voorlopig nog vrij. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden maandag besloten. De student wordt door de VS verdacht van medeplichtigheid aan omvangrijke computerfraude en witwassen. Hij zou eerst zijn studie in Nederland mogen afmaken, maar het hof in Den Haag veegde die uitspraak van de rechtbank eerder deze maand van tafel.

'Ik moet nu nog ongeveer vier weken wachten op een beslissing van de minister', zegt Lee Vu tegenover Crimesite. 'Ik ga gewoon verder met mijn studie en het normale leven.'

De VS wilden dat Lee Vu al eerder werd uitgeleverd door Nederland, maar dat wist zijn advocaat Bart Stapert via een kort geding bij de voorzieningenrechter te voorkomen. Eerder deze maand heeft het hof in Den Haag echter besloten dart de Vietnamese student toch uitgeleverd moet worden. Het gerechtshof in Leeuwarden moest daaropvolgend nog een besluit nemen over hoe Lee op zijn uitlevering moest wachten.

De student uit Apeldoorn draagt momenteel een enkelband en het hof heeft besloten hem niet vast te zetten. Hij mag onder dezelfde voorwaarden wachten op zijn uitlevering.

Lees ook:

Lee Vu (24) bereidt zich voor op cel in VS