Leger vernietigt hasjvelden in Libanon

Het Libanese leger heeft maandagmorgen enkele hasjvelden vernietigd bij de stad Baalbek. Ze kreeg daarbij de hulp van verschillende mensen met een tractor, die daarvoor werden betaald door de autoriteiten. Een groep lokale bewoners pikte dit niet en ging het gevecht aan met de Libanese veiligheidstroepen. Zeker een politieman raakte daarbij gewond.

(Foto: The Daily Star)

De gewapende mannen vochten terug tegen het leger en vernielde enkele politieauto’s en zeker een politieman raakte daarbij gewond. Ze gebruikten onder meer automatische wapens en RPG’s, een anti-tank wapen.

De hasjvelden moeten worden vernietigd omdat de hasj zich anders gaat verspreiden onder de Libanese bevolking, dat zegt Kolonel Adel Mashmoushi, het hoofd van de veiligheidstroepen. Volgens Mashmoushi, die de hasj betitelt als een gifsoort, blijven ze strijden totdat de laatste plant is vernietigd.

De eigenaren van de velden kwamen in opstand door de wegen te blokkeren. Ze staken banden in brand en gooiden die op de weg. Ze vinden dat de overheid hun belangrijkste bron van inkomsten aan het vernietigen is. De mannen met de tractoren, die de overheid hielpen bij de actie, werden ook aangevallen door de lokale bevolking.