Leiden: verdachte vrij, nieuwe in beeld

De jongen die afgelopen zondag werd aangehouden in verband met de aangekondigde schietpartij op een school in Leiden is dinsdag vrijgelaten. Hij heeft volgens de politie niets met de zaak te maken en wordt niet langer meer gezien als verdachte. Volgens burgemeester Lenferink zou de vermoedelijke dader, die in beeld is bij politie, het bericht verstuurd hebben vanuit Costa Rica.

Maandag werden alle middelbare- en mbo-scholen in Leiden gesloten nadat er bericht was binnengekomen over een aangekondigde schietpartij op een school. De dreiging werd geuit op het internationale internetforum 4Chan. Er stond onder meer: ‘Tomorrow, I will shoot my Dutch teacher, and as many students as I can.’

Het bericht op het forum was ontdekt door de politie in Zurich. Maandag werd rond het middaguur bekend dat er een verdachte was aangehouden. Die bleek al sinds zondagavond vast te zitten. De jongen heeft volgens de politie echter niets met de zaak te maken en is weer vrijgelaten.

Inmiddels heeft de burgmeester van Leiden, de heer Lenferink, laten weten dat het bericht mogelijk is verstuurd vanuit Costa Rica en dat de politie de verzender op het spoor is.

Lees ook:

Verdachte aangehouden na dreiging Leiden (UPDATE)