Leidy schenkt Joran dochter

Joran van der Sloot (27) is vader geworden. Zijn Peruaanse vrouw Leidy (25, foto) is bevallen van een meisje met de naam Dushi Trudie. Dat heeft RTL maandagochtend gemeld. Van der Sloot zou in de afgelegen gevangenis waar hij verblijft nog niet op de hoogte zijn gesteld van het blijde nieuws.

 

Dushi

RTL spreekt van een zware bevalling en schrijft dat moeder en dochter het goed maken. Dushi betekent in het Papiaments zoet maar in het algemeen voor het gebruikt om “liefje” of “schatje” te zeggen. De naam zou zijn gekozen door Leidy. De tweede naam van de baby is door Joran gekozen, aldus RTL. Joran’s oma heet Trudie.

Gezondheid

Joran zit in de zeer koude Challapalcagevangenis in het zuiden van Peru en gevangenisstraf van 28 jaar uit vanwege de moord, gevolgd door diefstal op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010. Zijn gezondheid zou achteruit zijn gegaan.

‘Geen monster’

Mailonline bracht eerder deze week een interview met Leidy waarin deze verzekert dat Joran ‘geen monster’ is en een tweede kans verdient. ‘Hij heeft me nooit geslagen. Hij zou me nooit pijn doen, daarvoor houdt hij teveel van mij’, denkt Leidy.

Lees het complete verhaal over de verdenkingen tegen Joran in de zaak van het in 2005 verdwenen meisje Natalee Holloway in het boek Dossier Holloway.