Lekke band leidt naar sporen in vergismoord Djordy

De lekke band die de verdachten van de vergismoord op Djordy Latumahina kregen tijdens hun vlucht, blijkt ze naderhand noodlottig te zijn geworden. Sporen in de auto en camerabeelden leidden de politie naar de vermeende schutters. Vanaf komende dinsdag zal deze zaak inhoudelijk worden behandeld.

Dna-sporen

In de vluchtauto die is gebruikt bij de moord op de Amsterdamse dj Djordy Latumahina heeft de politie dna-sporen gevonden, die leidden tot aanhouding van drie mogelijk betrokkenen bij de aanslag. Twee van hen zijn volgens justitie de schutters. Vanaf dinsdag vervolgt het Openbaar Ministerie 7 verdachten in deze zaak. Dit schrijft Het Parool dit weekeinde.

Dood achter het stuur

Latumahina werd op de middag van zaterdag 8 oktober 2016 doodgeschoten achter het stuur van zijn Mini Cooper, in de parkeergarage van zijn woning in Amsterdam Nieuw-West. Zijn vriendin raakte zwaargewond, zijn tweejarige dochtertje werd op een haar na gemist door de schutters. De politie benadrukte al snel na de aanslag dat Djordy op geen enkele manier banden had met het criminele milieu.

Doorbraak

Komende dinsdag komen er zeven verdachten voor de rechtbank. Het politieonderzoek, waar 50 rechercheurs betrokken bij waren, kwam tot een doorbraak omdat de schutters autopech kregen, meldt Het Parool. Nadat zij van vluchtauto waren gewisseld, kreeg de Seat waarin ze reden een lekke band. Hierdoor konden ze de auto niet meer in brand steken.

In Hoofddorp werden de verdachte daders ook nog eens gefilmd door camera’s van het NH Hotel. De overstap naar deze tweede vluchtauto was eerder al gefilmd door een buurtbewoner. De politie heeft ook telefoongegevens vanuit de vluchtauto terug kunnen voeren naar twee ander verdachten.

Lees hier meer

‘Schutter Djordy was blanke man’ (VIDEO)

Moordenaars Djordy crashten in Hoofddorp

Geheime opnamen van”schutter” Latumahina (UPDATE3)

Vermoedelijke 2e schutter Latumahina gepakt