De moorden rond Janus van W.

De groep rond Van W. maakte gebruik van moderne middelen zoals gps-tracking. In een Nederlands moordonderzoek dook zo’n gps-tracker op. De sim-kaart die daarin zat was te herleiden naar Robert van V. uit de groep rond Janus van W. Tijdens de zitting van woensdag in Hasselt vertelde de officier van justitie dat deze vondst was gedaan onder de auto van de Brabantse crimineel Jo van Asten (55), die in april 2008 in de bossen bij Bergeijk werd vermoord. De recherche had dus aanwijzingen dat de groep van Janus van W. of in ieder geval Robert van V. iets met de dood van Van Asten te maken had.

Lesley Tunk, die onder meer incasso’s voor Van W. zou hebben gedaan was een hitman van Van W. volgens de Belgische justitie. Hij was het die naar Zuid Afrika werd gestuurd om de Britse topcrimineel Walter Douglas te vermoorden.

Tunk was geen verdachte in de moord op Van Asten. Wel in de moordzaak Marcel Wilkens (36) die op 23 april 2006 in Brunssum op de oprit van zijn woning werd doodgeschoten. Maar Tunk komt na enige tijd vrij omdat er geen bewijs tegen hem is. Wilkes werd genoemd als een vriend van Van Asten.

Het blad Elsevier schreef vorig jaar dat een Tilburgs-Molukse verdachte in beeld was voor die moord. Elsevier schreef dat deze verdachte banden zou hebben met de Molukse motorclub Satudarah.

Lesley Tunk kwam ook in beeld op 30 januari 2009 toen een 20-jarige Schiedammer die op een bank in een woning lag vanuit een personenauto werd doodgeschoten. De woning aan de Hendrik Staetslaan in Eindhoven was de verblijfplaats van Lesley Tunk.

Tunk zelf kwam vorig jaar om het leven. Hij is waarschijnlijk op een woonwagenkamp bij Eindhoven vermoord. Zijn lichaam is op 22 november 2010, de eerste procesdag van de Janus van W.-zaak in een uitgebrande auto in Esbeek gevonden. In die zaak zijn verdachten aangehouden.

Er was nog een andere schietpartij. Op 2 februari 2009 opende Eindhovenaar Piet P. bij een McDonaldsrestaurant in Best het vuur op zijn aartsrivaal en plaatsgenoot Janus van W. die daarbij gewond raakte.

De politie staat voor een ingewikkeld raadsel en zal zich nu afvragen of al deze moorden samenhangen met de groep rond Janus van W., of misschien weer te maken hebben met heel andere affaires.

Zie Misdaadreporter.

Lees ook:

Janus van W. plande twee aanslagen op Walter Douglas

Verdachten moord Lesley Tunk langer vast

Schimmige xtc-moord voor de rechter UPDATE

Identiteit dode man in auto bekend

“Godfather” van het Zuiden voor rechter