‘Letsel fotomodel past niet bij val’

Volgens forensisch patholoog Frank van de Goot past het letsel van model Ivana Smit niet direct bij iemand die van grote hoogte is gevallen. ‘Wat ik heb gezien doet op zijn minst mijn wenkbrauwen fronsen. Ik krijg hier een heel naar gevoel bij’, aldus Van de Goot.

De forensisch patholoog heeft het stoffelijk overschot van Smit onderzocht nadat het zaterdag vanuit Maleisië was aangekomen op Schiphol.

Aanvullend onderzoek

Sébas Diekstra, advocaat van de nabestaanden, stelt dat de voorlopige bevindingen genoeg aanleiding geven om uitgebreid aanvullend onderzoek in te stellen. In dat vervolgonderzoek wordt onder meer gekeken naar mogelijke sporen van alcohol of drugs in het lichaam van het slachtoffer. Forensisch patholoog Van de Goot verwacht begin volgend jaar zijn definitieve bevindingen te kunnen presenteren.

Twijfel

Ivan Smit werd begin deze maand in Maleisië gevonden. Ze zou van een balkon van een appartement op de 20-ste verdieping zijn gevallen in de hoofdstad Kuala Lumpur. Ze werd dood gevonden op een balkon veertien verdiepingen lager. De nabestaanden van Ivana Smit trekken de lezing van het Amerikaanse echtpaar waar hun dochter die fatale nacht verbleef in twijfel. Ze hebben ook geen vertrouwen in het onderzoek van de Maleisische autoriteiten.