‘Levendige drugshandel in tbs-kliniek’

Binnen de muren van tbs-kliniek Kijvelanden in Poortugaal, bij Rotterdam, wordt nogal in drugs gehandeld, aldus bronnen binnen de kliniek tegen De Telegraaf. Volgens de krant is er sprake van handel in zowel hard- als softdrugs.

Bepaalde groep

Een bepaalde groep tbs’ers die eerder wegens misdragingen uit de Eindhovense tbs-kliniek Woenselse Poort naar Kijvelanden is overgeplaatst zou zich met drugshandel bezighouden. In de Woenselse Poort werd dit jaar ingegrepen door de Inspectie Veiligheid en Justitie. Daar waren toen meldingen over grootschalig drugsgebruik en intimidaties in de inrichting. Medewerkers durfden uit angst voor represailles geen aangifte te doen bij de politie.

Verplaatst

De Inspectie zorgde ervoor dat enkele figuren binnen de probleemgroep werden overgeplaatst. Een deel van de problematiek zou zich met deze verhuizing hebben verplaatst naar Poortugaal. Het ministerie van Justitie heeft in een reactie aan De Telegraaf laten weten het signaal over de drugshandel in Kijvelanden serieus te nemen. De directie van Kijvelanden herkent zich niet in het geschetste beeld.

Inspectie Veiligheid en Justitie controleert klinieken sinds kort onaangekondigd. Binnenkort zouden er resultaten van deze controles te verwachten zijn.