Levenslang voor dubbele medicijnmoord

De 27-jarige George H. is in hoger beroep veroordeeld tot levenslang voor twee moorden die hij in 2013 heeft gepleegd. Hij sloot eerst een overlijdensrisicoverzekering af op het leven van de slachtoffers, daarna diende hij ze succinylcholine toe. Een van de slachtoffers kende hij al van jongs af aan. 

Succinylcholine wordt gebruikt als spierverslapper bij operaties en is moeilijk terug te vinden tijdens een sectie.

Dominicaanse Republiek

Zowel de verdachte als de slachtoffers, Alfredo Bido Fernandez (23) en Alan Perez Gonzalez (24), komen oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. De verdachte had een bijzondere positie in de Dominicaanse gemeenschap in Amsterdam: hij spreekt Spaans én vloeiend Nederlands en hielp veel Dominicanen met hun administratie. Hij was een vertrouwenspersoon voor de slachtoffers, die uit de Dominicaanse Republiek kwamen en geen Nederlands spraken, en deed hun administratie. Op die wijze had hij toegang tot de financiële gegevens en inlogcodes van zijn cliënten.

Zo was hij ook in de gelegenheid om overlijdensrisicoverzekeringen af te sluiten voor de slachtoffers. Een van 300.000 euro en een van 200.000 euro. Bij een van de polissen was George H. begunstigde, bij de andere zijn moeder. Kort na het afsluiten van de verzekeringen overleden Fernandez en Gonzalez.

Oplichting

George H. heeft niet alleen de twee mannen om het leven gebracht, hij probeerde ook nog verschillende verzekeringsmaatschappijen op te lichten door de dood van twee andere personen te fingeren. Ook heeft hij de familie van een van de slachtoffers opgelicht, door tweemaal zoveel geld te vragen voor de repatriëring dan de daadwerkelijke kosten.

Hersenschade

In het Pieter Baan Centrum, waar de verdachte onderzocht werd, simuleerde hij volgens onderzoekers hersenschade. Zij zagen een manipulatieve en narcistische man, die gemakkelijk liegt.

De rechtbank had in januari 2016 George H. ook al veroordeeld tot levenslang.