Levenslang geëist tegen Anthony K.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft maandag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Anthony K., die verdacht wordt verantwoordelijk te zijn voor de dood van de 10-jarige Jennefer van Oostende. Het meisje verdween op 8 oktober 2011 en werd twee dagen later gevonden in de woning van de verdachte. Ze bleek te zijn verkracht en vermoord.

De eis van het OM is zo hoog omdat Jennefer eerst verkracht is volgens het OM en om dat te verhullen heeft de verdachte haar daarna vermoord. Anthony K., de ex-zwager van Jennefer, heeft nooit willen vertellen waarom en wanneer hij het meisje heeft vermoord. Dat deed hij ook niet tijdens de rechtszaak van maandag. Hij ontkent wel dat hij haar misbruikt heeft. 

Jennefer verdween op 8 oktober 2011. Ze was die dag aan het spelen met de kinderen van de verdachte in zijn woning in Rotterdam-Zuid. Wat er daarna precies is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Jennefer zou volgens de verdachte naar de woning van haar vader zijn gelopen, maar daar is ze nooit aangekomen. ’s Avonds werd ze door haar moeder als vermist opgegeven.

De familie van Jennefer en de politie hebben het huis van de verdachte nog bezocht, maar er was geen spoor van het 10-jarige meisje. Toen de politie later een telefoongesprek tussen verdachte en zijn ex-vriendin (de zus van Jennefer) afluisterde, bleek dat hun kinderen hadden gezien dat de verdachte geweld had gebruikt tegen Jennefer. Daarop werd de man aangehouden en werd de woning doorzocht. Jennefer werd gevonden in plastic zakken, opgevouwen in een slaapbank. Uit sectie bleek dat ze is gewurgd en misbruikt.

Omdat de verdachte niet heeft willen meewerken aan een onderzoek in het Pieter Baancentrum naar zijn geestestoestand wil het Openbaar Ministerie dat de maatschappij maximaal beveiligd wordt tegen de man.

Lees ook:

10-jarig meisje gedood 

‘Politie maakte fouten in zaak Jennefer’ 

Optreden politie kindermoorden onderzocht (UPDATE)