Levenslang geëist tegen Ron P.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft woensdag levenslang geëist tegen Ron P. Hij wordt ervan verdacht dat hij in juli 2005 de Rijswijkse Anneke van der Stap (22) heeft vermoord. P. zit momenteel een celstraf van 18 jaar uit in verband met de moord op Christel Ambrosius. Nog meer bekend als de ‘Puttense moordzaak’.

Anneke van der Stap is op 11 juli 2005 voor het laatst gezien op het station in Enschede. Ze nam daar de trein naar Den Haag. Een dag later deed haar vader aangifte van vermissing. Anneke was die dag niet op haar werk verschenen. Elf dagen later, op 22 juli, werd haar lichaam in de bosjes in Rijswijk gevonden.

Hoewel Ron P. niets heeft willen verklaren, is het OM in Den Haag ervan overtuigd dat er voldoende bewijzen zijn om hem te veroordelen. Zo had de verdachte meerdere spullen (pinpas, USB-stick en harde schijf) van Anneke in zijn bezit. Ook is op camerabeelden te zien hoe hij zeer kort na haar verdwijning in de nacht van 11 op 12 juli 2005 met haar bankpasje chipt bij een benzinestation van BP in Scheveningen, aldus het OM.

Er is ook een belangrijke getuige in deze zaak. Rob van H. heeft tijdens politieverhoren en voor de rechtbank gezegd dat Ron P. de moord op Anneke van der Stap tegenover hem heeft bekend.

Ron P. kwam bij de politie in beeld na de aanhouding in verband met de Puttense moordzaak. Een rechercheur zou overeenkomsten hebben gezien tussen beiden zaken. Na verder onderzoek is Ron P. op 8 februari 2010 aangehouden als verdachte in de zaak Anneke van der Stap.

Zie hier de gehele verklaring van het OM. 

Lees hier alles over beide zaken.