Levenslang geëist tegen Wiels-verdachte

Tegen "Monster" Elvis Kuwas (37) is voor de rechtbank in Willemstad op Curaçao dinsdag levenslange celstraf geëist. Hij wordt er door officier van justitie Ger Rip van verdacht drie mensen te hebben vermoord, onder wie politicus Helmin Wiels (54), op 5 mei 2013.

NLS

Kuwas zou ook verantwoordelijk zijn voor de moorden op Raikel Conception in januari 2013 en Lionel Arnaud in juni 2012. Kuwas zou lid zijn van No Limit Soldiers (NLS), een criminele organsiatie uit de wijk Koraal Specht. Rip zei dat NLS'ers geweld als handelsmerk hebben. In het strafdossier staat dat Kuwas tegen familie en zijn echtgenote opgeschept over de moorden en nam hij zelfs een vriendin mee naar een locatie waar hij die moorden heeft gepleegd.

Strafvermindering

Rip zei dat Kuwas geen strafvermindering is beloofd als hij zou spreken over de opdrachtgevers voor de moord op Wiels. Volgens hem heeft hij wel gezegd dat als Kuwas mee zou werken dit gevolgen zou kunnen hebben voor de strafeis. Kuwas trok voor de rechtbank zijn eerdere bekennende verklaringen in. 

Valse bekentenis

Volgens de advocate van Kuwas moet het OM niet-ontvankelijk worden verklaard. Kuwas heeft volgens haar zijn valse bekentenis afgelegd onder druk van de politie en het OM. Getuigen in de zaak zijn volgens de advocate ook onder druk gezet en zelfs beloond om te getuigen tegen Kuwas. 

Naast Kuwas staan nog drie andere personen terecht. Voor het proces, dat maandag begon, is vijf dagen uitgetrokken.Ook wil de officier het geld terugvorderen dat Kuwas met de drie moorden zou hebben verdiend.