Levenslang na verkrachting uren voor huwelijk

In Londen heeft een 28-jarige man vrijdag levenslang gekregen nadat hij enige uren voordat hij zou trouwen een vreemde vrouw verkrachtte. Hij was voorwaardelijk vrij voor een exact hetzelfde uitgevoerd zedendelict.

‘Wat doen wij nu?’

Derry McCann verkrachtte een 24-jarig meisje in Victoria Park, in het oosten van Londen. Hij was twee uur lang met haar bezig: drie keer verkrachtte hij haar, intimideerde haar met spelletjes en nam uiteindelijk haar bh en haar mobiele telefoon mee. Hij was ruim een jaar eerder voorwaardelijk vrijgekomen na een levenslange straf onder voorwaarden voor verkrachting die op dezelfde manier was uitgevoerd.

Hij stelde herhaaldelijk de vraag: ‘wat doen wij nu?’, waarop het slachtoffer moest antwoorden: ‘jij ben me aan het verkrachten’. Volgens de officier van justitie beleefde McCann hier genot aan.

Loeren

Volgens The Guardian bepaalde de rechter van Snaresbrook Crown Court dat hij nu in ieder geval negen jaar binnen moet zitten en dat hij nooit meer een verkrachting mag plegen, om echt levenslang te voorkomen.

De politie kwam McCann op het spoor omdat de aanval zo precies leek op zijn eerdere daad in 2006.

Hij bekende schuld aan drievoudige verkrachting, aanranding en roof. Voor zijn daad was hij wezen drinken in een pub met zijn vriendin en familie. Hij had de pub verlaten vlak voor middernacht om in het park te loeren op vrouwen. Bewakingscamera’s legden vast hoe hij eerst een andere vrouw enige tijd volgde.

De volgende dag trouwde hij zijn zwangere vriendin.