Levenslang voor verdachte moord Gary Hutch?

Het Openbaar Minsterie in Spanje wil dat de Ier James Quinn (foto) levenslang de gevangenis in gaat voor de liquidatie van de 34-jarige Gary Hutch, op 24 september 2015. De moord vond plaats in Mijas, aan de Costa del Sol. De liquidatie was het begin van een bloedige bende-oorlog tussen de Ierse Kinnahans en de Hutch-clan. 

Gary Hutch werd na een korte achtervolging op een luxe appartementencomplex doodgeschoten door een man met een bivakmuts. Tijdens de achtervolging was Hutch al een paar keer geraakt door kogels. Toen hij op de grond lag werd hij van dichtbij met twee kogels door zijn hoofd geschoten. Totaal werd Hutch door meer dan 15 kogels geraakt. (Tekst loopt door onder de afbeelding.)

Glock

De schutter maakte waarschijnlijk gebruik van 2 semi-automatische vuurwapens: een 9 mm Glock 26 en een Colt 1911. Na de schietpartij vluchtte de verdachte met een BMW, die mogelijk werd bestuurd door een tweede persoon.  De vluchtauto werd in brand gestoken in het plaatsje Cabopino, in de buurt van Marbella, maar een oplettende buurtbewoner wist het vuur al snel met een brandblusser te doven. Daardoor kon de politie verschillende sporen veilig stellen, die uiteindelijk naar Quinn leidden. Hij werd een jaar later op het vliegveld van Madrid gearresteerd. Tijdens een huiszoeking bij Quinn in Benahavis vond de politie een Glock en een Colt, waar de serienummers van waren weg gevijld.

Grote voet

Volgens het Spaanse Openbaar Ministerie leefde James Quinn, omschreven als wapen- en drugshandelaar, op grote voet. Hij beschikte onder andere over een boot van meer dan 100.000 euro, verbleef in luxe appartementen en maakte geregeld reizen naar Dubai en Thailand, terwijl hij geen reguliere inkomsten had. Quinn is de neef van de beruchte Ierse crimineel Martin Foley, alias De Adder.

De oorlog tussen de twee Ierse clans woekert nog steeds voort. Er zijn volgens Ierse Media inmiddels 15 dodelijke slachtoffers gevallen.

James Quinn ontkent betrokken te zijn bij de moord op Gary Hutch.