Lichaam Amsterdammer Juan Alvarez gevonden

De politie denkt het lichaam gevonden te hebben van de 50-jarige Amsterdammer Juan Antonio Alvarez (foto). Amsterdamse rechercheurs, medewerkers van het NFI en de Duitse politie troffen het lichaam aan tijdens een gezamenlijk onderzoek bij een woning in het Duitse Nordhorn (vlak over de grens bij Oldenzaal). 

Alvarez verdween op 12 mei van dit jaar. Zijn auto werd twee dagen later teruggevonden in Amsterdam. In de buurt van de auto lagen de portemonnee en telefoon van Alvarez.

Nederlanders

In het onderzoek in Nordhorn zijn twee Nederlanders aangehouden van 28 en 42 jaar. Een derde verdachte is nog voortvluchtig. Het gaat om een man van 60. De drie zouden samen met Alvarez een hennepplantage hebben gerund.

De woning en het omliggende terrein in Nordhorn was kort na de verdwijning van Alvarez half mei ook al doorzocht. Toen werd in een loods een kleine hennepplantage gevonden, maar niet het lichaam van Alvarez.

Slag om de arm

De politie houdt nog een slag om de arm wat betreft de identiteit van het in Duitsland gevonden lichaam. ‘Pas nadat de identificatie is afgerond kan met zekerheid worden gezegd of het om de vermiste Amsterdammer gaat,’ aldus de politie.

Op het lichaam zal sectie worden verricht om de doodsoorzaak te achterhalen.