Lichaam Anne Faber eerst op andere plek verborgen

Michael P. (foto), verdacht van het verkrachten en vermoorden van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht, zou haar stoffelijk overschot eerst nog op een onbekende plaats hebben verborgen, voordat hij het met de auto naar een natuurgebied in Zeewolde zou brengen. Dat meldt het AD

De krant baseert zich op bronnen dicht bij het onderzoek.

Inbrekerspad

Op de avond van Anne’s verdwijning reed P. rond op een gestolen scooter. De politie houdt er rekening mee dat hij op inbrekerspad was. De precieze verloop van de gebeurtenissen is nog niet duidelijk. De politie is bezig met het maken van een tijdlijn. Zo is ook nog onduidelijk waar het stoffelijk van Anne eerst door P. is verborgen en wanneer hij het met de auto naar Zeewolde heeft vervoerd. In de auto die P. ter beschikking had werden bloedsporen van Anne gevonden.

Dna

De veroordeelde zedendelinquent Michael P. kwam als verdachte in beeld nadat zijn dna was aangetroffen op de jas van Anne die door een voorbijganger werd gevonden in Huis ter Heide. Later werden ook haar fiets en tas gevonden. Het lichaam van Anne zelf werd zo’n twee weken na haar verdwijning op aanwijzing van P. in Zeewolde ontdekt.

P. verbleef in het kader van een resocialisatietraject bij de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Dat is in de buurt van de plaats waar Anne verdween. Ook volgde hij een avondopleiding voor hovenier in Houten.