Lichaam van vermiste Loes (18) gevonden (UPDATE)

De politie bevestigt dat het lichaam dat zondagmiddag in het buitengebeid van Oene is gevonden van de 18-jarige Loes uit Epe is. Tijdens de zoektocht naar de vermiste vrouw werd een stoffelijk overschot gevonden in het water aan de Vloeddijk in Nijbroek. Een misdrijf is volgens de politie uitgesloten. Loes zou door een noodlottig ongeval om het leven zijn gekomen.

Grote zoekactie

De 18-jarige Loes kwam na een feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis en was sindsdien spoorloos. De politie sprak van een “urgente vermissing”. In de omgeving van Oene was een grote zoekactie gaande. De plek waar een lichaam werd gevonden ligt op slechts 8 minuten fietsen van het feest waar ze voor het laatst werd gezien.

Feestje

De tiener had vrijdagavond een feestje van vrienden in Oene. Rond 04.00 zou ze daar in haar eentje zijn vertrokken op een elektrische fiets richting Vaassen. De politie meldde dat ze voor het laatst was gezien in de buurt van de Deventerweg en de Vloeddijk bij Oene. Vervolgens ontbrak van haar ieder spoor.

Niet op werk

Omdat Loes zaterdagmiddag niet op haar werk verscheen, gingen alle alarmbellen rinkelen. Op social media werd een opsporingsbericht massaal gedeeld. Ook korfbalvereniging Regio ‘72 uit Vaassen, waar ze lid van is, hoopte op tips of aanwijzingen.

Burgernetactie

Zaterdagavond werd al een Burgernetactie opgestart. Daarin werd vermeld dat Loes werd gezocht in de omgeving van Oene en Vaassen. De politie onderzocht urenlang of het inderdaad om de vermiste jonge vrouw ging. Pas tegen zondagnacht werd duidelijk dat dat het geval is. Loes blijkt volgens de politie te zijn verongelukt, maar er is verder niets bekendgemaakt over de toedracht.