Lichaam in koffers in auto Dordrecht, man uit Zwijndrecht opgepakt

Een 25-jarige man die donderdag is aangehouden na een vechtpartij in een flat in Zwijndrecht wordt verdacht van moord of doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte zou een 29-jarige man uit Zwijndrecht om het leven hebben gebracht. Zijn lichaam werd maandagavond in stukken gevonden in koffers in een auto in Dordrecht.

(Foto uit archief)

Bloedsporen

Op donderdag 29 juli kwam de politie af op een melding van een vechtpartij op een galerij in Zwijndrecht. Daarbij is de 25-jarige verdachte aangehouden. Hij verklaarde ter plekke dat hij een levensdelict had gepleegd. De politie startte daarop direct een groot onderzoek. In de woning van de verdachte werden bloedsporen en een mogelijk moordwapen aangetroffen. Een slachtoffer werd niet gevonden.

Koffers

Aan de hand van getuigen, camerabeelden en verklaringen van de verdachte werd maandagavond een auto aangetroffen in de Aalbersestraat in Dordrecht. De forensische opsporing kwam ter plaatse en verrichtte uitgebreid onderzoek aan het voertuig en stelde daarnaast sporen veilig. In de auto werden koffers met een stoffelijk overschot aangetroffen. Het gaat om een 29-jarige man uit Zwijndrecht, die eerder als vermist was opgegeven.

Het onderzoek naar de toedracht loopt nog volop. De verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat hij zeker twee weken langer blijft vastzitten.