Lichaam kasteelheer gevonden

Het lichaam van de vermiste kasteelheer Stijn Saelens (34) uit Wingene is vrijdag gevonden tijdens een zoekactie van de politie in de omgeving van de plaats Maria-Aalter. Het lijk zou zijn begraven in een put. Dat melden Belgische media. De Cel Vermiste Personen en de Civiele Bescherming doorzochten vrijdag voor de tweede dag op rij een bos. Dat bos ligt in de buurt van een een chalet van één van de verdachten.

Op nog geen 100 meter van de chalet van Pierre S. zou een kraan het werk zijn. Er zijn twee journalisten opgepakt die zich door de politie-afzetting hadden begeven.

Stijn Saelens verdween op dinsdag 31 januari het kasteel Carpentier aan de Sint-Pietersveldstraat in Wingene waar hij die dag aan het werk was. Zijn vrouw vond bij haar aankomst bloed en een kogelhuls. Sindsdien was hij spoorloos.

Het Brugse parket gaat ervan uit dat er een huurmoord heeft plaatsgevonden in opdracht van de Saelens’ schoonvader André G. en diens zoon Peter. Donderdag zijn de schoonvader en de schoonbroer aanhouden, net als de 62-jarige Pierre S. uit Aalter.

Drie Tsjetsjenen die woensdag zijn aangehouden zijn vrijgelaten.

Verdachten kasteelheer weer vast

‘Kasteelheer in de rode cijfers’ 

Mysterie rond kasteelheer