Lichaam Leon Groeneweg opgegraven

Om de waarheid over de doodsoorzaak van hun zoon Leon Groeneweg (19) te kunnen achterhalen hebben zijn ouders zijn lichaam laten opgraven. Dat is dinsdag gebeurd, zo melden verschillende media. Direct daarna heeft een team forensisch pathologen obductie uitgevoerd.

Vermoord

Woensdag is het stoffelijk overschot gecremeerd. Politie en justitie denken dat Leon Groeneweg uit Schiedam in juni 2008 verdronken is in het Brielse Meer na een ongeval. Hij is tien dagen na zijn verdwijnen onder verdachte omstandigheden dood gevonden, vinden zijn ouders. Zij zijn ervan overtuigd dat hij is vermoord omdat hij conflicten hadden binnen een groep vrienden.

Bedreigd

De moeder van de jongen zegt over documentatie te beschikken waaruit blijkt dat haar zoon met de dood werd bedreigd door één van de jongens uit de groep. Hij zou ook onder dwang geld hebben gepind zodat vrienden drugs konden kopen.

Vernield

Op het graf van Leon Groeneweg is op zeker moment een anonieme brief gevonden waarin de ouders te verstaan werd gegeven dat ze moesten stoppen met onderzoek doen naar de dood van hun zoon. Tot twee keer toe is het graf op Leon’s geboortedag vernield.