Lichaam Lesley Timmer opgegraven

Het lichaam van de in 2010 in België overleden Lesley Timmer (18) wordt opgegraven om onderzoek te kunnen doen naar de oorzaak van zijn overlijden. Dat heeft de advocaat van de nabestaanden, Sébas Diekstra, dinsdag laten weten. 

Luik

Timmer is begraven in Sassenheim. Inmiddels heeft de gemeente Teylingen toestemming voor de exhumatie gegeven. VWO-scholier Lesley verdween op 7 juni 2010 uit zijn woonplaats in Delft. Hij werd op 10 juni zwaargewond aangetroffen op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik en overleed niet lang nadien. Zijn handen en voeten bleken met zijn eigen schoenveters aan elkaar te zijn gebonden.

Zelfdoding

De politie en justitie in België concludeerden dat het om een zelfdoding ging. De familie en advocaat Diekstra vinden echter dat de omstandigheden rond de dood verdacht zijn. Waarom Timmer uit Delft vertrok en geld ging pinnen in Roosendaal, waar hij voor het laatst is gezien, is duister. Er zijn aanwijzingen dat hij in gezelschap was. Onduidelijk is met wie.

Nabestaanden zijn een eigen onderzoek begonnen. De opgraving zal later in februari plaatsvinden.

Botbreuken

Het onderzoek zal zich in de eerste plaats richten op botbreuken. Zo kan met zekerheid vast komen te staan of de jongen inderdaad van de brug is gevallen of (bijvoorbeeld) uit een rijdende auto is gegooid. Een forensisch patholoog schatte eerder in dat de gerapporteerde verwondingen niet goed strookten met een meterslange val van een brug.