Lichaam meisje miste een voet

Hoe Farida Zargar aan haar einde kwam wil het Openbaar Ministerie in het belangvan het onderzoek niet bekend maken. Wel is zeker dat ze door een misdrijf om het leven is komen. Het lichaam dat in het Mallebos op aanwijzing van de verdachte is gevonden mist een voet. Vorige week woensdag is onder een schuur in de tuin van de woning aan de Venusstraat een voet gevonden.

Farida Zargar verdween op 5 augustus 2010, nadat ze op de fiets vertrok vanaf haar werk in Spijkenisse. Omdat de route naar haar huis door het Mallebos liep, werd daar al eerder gezocht. Daarbij werden haar fiets en sleutelbos gevonden.

Nadat bij een doorzoeking van een woning in de Venusstraat in Spijkenisse Farida’s tas met daarin onder meer haar paspoort werd gevonden, kwam het onderzoek naar de verdwijning in een stroomversnelling. Eind oktober werd een 34-jarige Spijkenisser aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Farida Zargar.

Het is nog niet bekend wanneer het lichaam wordt vrijgegeven omdat het OM zeker wil weten of ook de voet bij het lichaam hoort. Overigens geeft de officier van justitie alleen toestemming voor een begrafenis, en niet een eventuele crematie, in verband met mogelijk later onderzoek. De familie is hiervan op de hoogte gebracht.

Hier eerdere berichten over de zaak.