Lichaam onbekende vrouw wordt opgegraven

Volgende week worden de stoffelijke resten opgegraven van een onbekende vrouw. Haar in stukken gehakte lichaam werd door een wandelaar gevonden op 16 juli 1994 in de buurt van camping De Zwinhoeve in  de buurt van Sluis (Zeeland). Justitie heeft nooit de identiteit van de vrouw kunnen vaststellen. 

De lichamelijke resten werden in een sloot aangetroffen.

Forensisch onderzoek

Ruim twintig jaar na de vondst van het in stukken gehakte lichaam zijn er veel meer mogelijkheden voor forensisch onderzoek, met name op het gebied van dna. Dat heeft de laatste tijd al vaker geleid tot het vaststellen van de identiteit van een slachtoffer of het achterhalen van een dader. Zo werd eerder deze week bekend gemaakt dat de identiteit van een stoffelijk overschot was achterhaald dat 24 jaar geleden werd gevonden in een kanaal bij Pannerden. Het bleek te gaan om een verdwenen Duitser.

Maar ook daders van oude misdrijven kunnen met nieuwe technieken worden achterhaald. Vorig jaar werd een man veroordeeld tot twintig jaar cel, omdat de politie via nieuwe dna-technieken had kunnen achterhalen dat hij in 1993 twee homoseksuele mannen had vermoord in het Kralingse Bos.

De stoffelijke resten van de onbekende vrouw worden dinsdag opgegraven. Daarna zullen onder andere een antropoloog en forensische specialisten van het NFI en de politie de resten nader onderzoeken.