Lichaam Orlando gevonden na tip (VIDEO)

De politie heeft op 26 februari na een anonieme tip het lichaam gevonden van de een week eerder verdwenen scholier Orlando Boldewijn (17). Dat zei de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht. Het lag in het Böttgerwater in Den Haag heel ver van de oever.

Daderkennis

Hoe het lichaam daar, bij een eilandje, zo’n 25 meter van de dichtstbijzijnde oever, is terechtgekomen zegt de politie niet te weten. Hoe hij om het leven is gekomen is evenmin bekendgemaakt, omdat dit daderkennis is of omdat het nog niet helemaal helder is.

Over de tipgever is verder niets bekend.

Basisschool

Orlando Boldewijn woonde met zijn moeder, broertje en zusje in Rotterdam-Noord en was een goede scholier op de HAVO. Via datingsites en –apps maakte hij regelmatig afspraakjes. Op zondagavond 18 februari had hij een date in Den Haag. De man met wie hij die afspraak had zegt hem na de date rond 23.00 te hebben afgezet in de Haagse wijk Ypenburg. Deze man heeft de politie verteld dat hij hem heeft afgezet bij de basisschool vlak naast het Böttgerwater.

Fataal

De politie denkt dat daar bij het Böttgerwater in Den Haag die avond of de uren nadat hij is afgezet iets met hem gebeurd moet zijn dat hem fataal is geworden. Wat dat precies is, wordt nog steeds uitvoerig onderzocht.

De politie wil weten wie Orlando nog heeft gezien heeft na zondagavond 18 februari. Op beelden is te zien dat hij toen een zwarte broek, zwarte schoenen met witte zolen en een halflange zwarte regenjas droeg. Hij is twee meter lang.