Lichaam vermiste gevonden bij Almere-Haven

Op het strand van het Gooimeer bij Almere Haven heeft de politie donderdagmiddag een lichaam geborgen. Het gaat volgens de politie om de sinds 1 december vermiste Jdesse Boerenveen (40), waarvoor deze week in het programma Opsporing Verzocht aandacht werd gevraagd.

Vier aanhoudingen

Waarschijnlijk is Boerenveen door een misdrijf om het leven gekomen. Volgens de politie is hij mogelijk ontvoerd geweest. Hoe de politie het lichaam op het spoor gekomen is wil de politie niet zeggen, behalve dat het is gebeurd door ‘recherche-onderzoek’. Er wordt sectie op het lichaam verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Er zijn gedurende het onderzoek naar de vermissing van Boerenveen vier aanhoudingen verricht. Deze personen worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming. Een van deze vier personen is inmiddels heengezonden. Hij is nog wel verdachte in deze zaak.

Zaanstreek

De politie maakte deze week in Opsporing Verzocht bekend dat in Amsterdam recentelijk al een 48-jarige man en een 38-jarige vrouw waren aangehouden omdat de recherche het vermoeden heeft dat zij meer weten van de verdwijning van Boerenveen.

Het slachtoffer had geen vast thuisadres maar verbleef volgens de politie veel in Amsterdam en in de Zaanstreek. Hij was op 1 december voor het laatst gezien in Almere.

Op de plek waar het lijk is aangetroffen was het strand afgezet, evenals de Strandweg. Agenten zochten met een metaaldetector en waren zand aan het zeven. Ook werd in het water van het Gooimeer gezocht.