Twee aanhoudingen in zaak Jesse van Wieren

De politie heeft in een tuin in Kloosterburen (G) waarschijnlijk het dode lichaam van de sinds nieuwjaarsmorgen vermiste Jesse van Wieren gevonden. De politie zegt dinsdagavond een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden uit Kloosterburen, te hebben aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van de 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens.

Informatie

De politie kreeg maandagavond belangrijke informatie binnen over Jesse, die sinds de nacht van Oud en Nieuw vermist werd. Daarom werd dinsdag begonnen met een uitgebreid forensisch onderzoek in en rondom een woning aan de Hoofdstraat in Kloosterburen. Het betreft hier de woning van de 25-jarige verdachte. Het onderzoek leidde naar de vondst van een lichaam in de tuin bij de woning. Het is nog niet zeker om wie het gaat. Vanwege het uitvoerig forensisch onderzoek dat plaatsvindt, heeft nog geen identificatie plaats kunnen vinden.

Sectie

Op het lichaam wordt daarna sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dit onderzoek moet meer helderheid geven over de doodsoorzaak. Beide verdachten zijn ingesloten. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid. Op deze zaak is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) met 25 rechercheurs gezet. Specialisten van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn sinds dinsdag intensief in het huis en de omgeving aan het zoeken geweest.

In Kloosterburen is Van Wieren voor het laatst is gezien.