Lichaam vermiste Julie van Espen gevonden

Het lichaam van de vermiste Julie van Espen (23) is in het Albertkanaal gevonden, zo melden Belgische media. De vandaag eerder aangehouden man wordt verdacht van moord. Het gaat om de 39-jarige S.B., die 2 keer eerder is veroordeeld voor verkrachting.

De verdachte werd in 2004 voor de eerste keer veroordeeld voor verkrachting van een 58-jarige vrouw. In 2017 kreeg hij 4 jaar cel voor verkrachting van zijn ex-vriendin. Verder werd hij meerdere keren veroordeeld voor onder andere diefstallen en bedreigingen. Een deel van de misdrijven pleegde hij om zijn drugsverslaving te kunnen onderhouden, zo schrijft De Gazet van Antwerpen.

Camerabeelden

S.B. werd geïdentificeerd via camerabeelden. Zo werd hij onder andere gefilmd  door beveiligingscamera’s van een basketbalhal in de Antwerpse buurt Merksem, niet ver van de plaats waar het telefoonsignaal van het verdwenen meisje voor het laatst werd opgepikt. De verdachte werd op het station van Leuven in de trein gearresteerd.

De 23-jarige Van Espen verdween zaterdagavond in Antwerpen toen ze naar vriendinnen fietste. In de buurt van het Albertkanaal werden gisteren onder andere bebloede kleding van het slachtoffer gevonden.